2014. április 26., szombat

Vajaskiflit sütöttünk


Finom, puha lett. Hogy milyen lenne másnap, az nem derült ki, mivel a fiúk még melegen elkapkodták.
A recept:
8 db kiflihez való, de én felére vettem őket, mert gyerekeknek készült, így nekem 16 minikiflim lett.
30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt + a nyújtáshoz
fél evőkanál só
2 dkg friss élesztő
5 dkg vaj (ezt olvasszuk fel)
2 dl langyos tej
1 tojás sárgája

A lisztet a tálba szitálljuk, belekeverjük a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet.
Alaposan kidagasztjuk, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastag körré nyújtjuk, 8 egyforma cikkelyre vágjuk, majd a darabok hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük jó szorosan, a két végét meghajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd még 20 percig kelesztjük. A tojás sárgáját összekeverjük egy evőkanál vízzel, és megkenjük a kiflik tetejét. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig. (a recept a Nők Lapja konyha desszert különszámából való)
Kalóriatartalom: 217 Kcal/db

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése